Η έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος είναι σωτήρια©
Το μελάνωμα είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους τύπους καρκίνου του δέρματος, με κακή πρόγνωση μόλις η ασθένεια εισέλθει σε μετάσταση. Η αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων προγραμμάτων θεραπείας για προχωρημένα μελανώματα είναι χαμηλή, δαπανηρή και επιβαρύνεται από σημαντικές παρενέργειες.
H σκόνη των σπόρων, των φλουδών και των βοστρύχων (στέμφυλα) του κόκκινου σταφυλιού καταστέλλουν την καρκινογένεση του παχέος εντέρου©
    Τα στέμφυλα είναι η πολτοποιημένη μάζα των φλοιών, των σπόρων και των βοστρύχων των σταφυλιών, που προκύπτουν μετά τη σύνθλιψη των σταφυλιών και την απομάκρυνση του μούστου.
Οι αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες του σησαμιού©
Το σουσάμι ή σησάμι ( Σήσαμον το ινδικόν, Sesamum indicumL.) είναι ένα φυτό που ανήκει στηνοικογένεια των Πηδαλιωδών (Pedaliaceae ) και ταξινομήθηκε για πρώτη φορά ως πηγή τροφής περίπου πριν  από 4000 χρόνια.
Η καρκινογονικότητα του καδμίου του καπνίσματος και η εξουδετέρωσή της από τον ψευδάργυρο©
Τα μέταλλα είναι μία από τις πέντε κύριες κατηγορίες καρκινογόνων ή τοξικών συστατικών που υπάρχουν στον καπνό και τον καπνό των τσιγάρων, πούρων, κλπ. Μεταξύ αυτών των μετάλλων περιλαμβάνεται και το κάδμιο, το οποίο  είναι πολύ πτητικό βαρύ μέταλλο.Βλέπε περισσότερα....
Κάπνισμα και καρκίνος©
Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας που σχετίζεται με καρκίνο παγκοσμίως και το κάπνισμα είναι ο μεγαλύτερος περιβαλλοντικός κίνδυνος για την ανάπτυξή του. 
Σχέση του ορθοκολικού καρκίνου και της βιταμίνης D©
Η ανάπτυξη του ορθοκολικού καρκίνου γίνεται με αλληλοδιαδοχικές διαδικασίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η γήρανση του οργανισμού, ο
Η αντιμεταστατική δράση της L-θεανίνης κατά των μεταστάσεων του καρκίνου του προστάτη©
Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος και η έκτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο στους άνδρες [1]. 
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ COVID-19 ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
15Ιανουαρίου 2021 Η πανδημία του COVID-19 αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση για τα υγειονομικά συστήματα, τις κοινωνίες και τα κράτη. Η επιστημονική κοινότητα εξαρχής επιδόθηκε σε έναν αγώνα
Γνωσιακές διαταραχές σχετιζόμενες με τη χημειοθεραπεία©
Ένα από τα επακόλουθα της σύγχρονης χημειοθεραπείας κατά των νεοπλασιών  είναι η γνωσιακή  δυσλειτουργία, που αναφέρεται και ως χημειο-εγκέφαλος (chemo brain) ή χημειομίχλη  (chemo fog). Ο χημειοεγκέφαλος  ή  γνωσιακές διαταραχές σχετιζόμενες με τη χημειοθεραπεία [Chemotherapy-Related Cognitive Impairments (CRCIs)] είναι ένα αποδεδειγμένο  κλινικό σύνδρομο.
Υπάρχει σχέση μεταξύ της διάρκειας του ύπνου και του συχνού ροχαλητού με την ελάττωση του χρόνου επιβίωσης ασθενών με καρκίνο του μαστού©
Σε μια μελέτη της Amanda I Phipps  και των συνεργατών (2016) αναφέρεται ότι η σύντομη διάρκεια του ύπνου σε συνδυασμό με το συχνό ροχαλητό, που αναφέρθηκαν πριν από τη διάγνωση του καρκίνου, μπορεί να επηρεάσει την επακόλουθη επιβίωση γυναικών με  καρκίνο του μαστού.
Οι Αμερικανοί βετεράνοι με καρκίνο του προστάτη είχαν μακρότερο χρόνο επιβίωσης αν είχαν επάρκεια βιταμίνης D©
Βρέθηκε ότι οι Αμερικάνοι βετεράνοι με καρκίνο του προστάτη, που από την αρχή της διάγνωσής της νόσου τους  είχαν έλλειψη βιταμίνης D, είχαν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα να επιβιώσουν, σε σύγκριση με εκείνους που κατά τη χρονική στιγμή της διάγνωσης της νόσου δεν είχαν έλλειψη βιταμίνης D.
Οι αντικαρκινικές δυνατότητες της μετφορμίνης κατά του καρκίνου του προστάτη
Η μετφορμίνη προέρχεται από την γκαλεγκίνη (galegine), που είναι  ένα φυσικό συστατικό της Γαλλικής Πασχαλίάς [Galega officinalis (French lilac, galega,  goat's-rue,  French lilac,  Italian fitch,   professor-weed, Spanish Zenfone Gallagher officinalis]. 
Η μακρόχρονη παρακολούθηση υποστηρίζει τη θεραπεία με αναστροζολη για την πρόληψη της επανεμφάνισης του καρκίνου του μαστού
Η αναστροζόλη είναι ένας αναστολέας της αρωματάσης, Είναι αντικαρκινικό φάρμακο που χρησιμοποιηείται συμπληρωματικά ή κατά την αρχική θεραπεία του καρκίνου του μαστού  σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Τα οιστρογόνα  προκαλούν ή  αυξάνουν  την ανάπτυξη ορισμένων καρκίνων του μαστού.
Αν αγαπάς τις γυναίκες
Καθήκον όλων είναι η συνεχής μετάδοση πληροφοριών πρόληψης του καρκίνου.
Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της κουρκουμίνης και του Κρόκου (Σαφράν)©
Ο καρκίνος είναι ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας και η διαχείριση του είναι συχνά ανεπιτυχής. Ως εκ τούτου, γίνονται  συνεχείς προσπάθειες αναζήτησης νέων θεραπευτικών παραγόντων και θεραπειών για την ενίσχυση της επιβίωσης των πασχόντων από καρκίνο. 
Ο ρόλος του μοριακού βιοδείκτη PCA3 στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη©
Τα  αρχικά στάδια του καρκίνου του προστάτη  μπορεί να μην έχουν συμπτώματα. Επειδή  η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη είναι πολύ σημαντική, οι κλινικοί γιατροί  πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για τη διάγνωση ενός καρκίνου του προστάτη.
Πριν από τη βιοψία του προστάτη είναι χρήσιμο να γίνεται πολυπαραμετρική ΜRI (mpMRI) ©
Στο University Hospitals Bristol National Health Service Foundation Trust in Bristol, U.K. η ερευνήτρια   Martha Elwenspoek, PhD και οι συνεργάτες της σε μια μετα-ανάλυση που έκαναν, όλων των ερευνών που έχουν γίνει μεχρι σήμερα κατέδειξαν ότι,
Ακτινική κεράτωση ή υπερκεράτωση©
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την ακτινική κεράτωση ή υπερκεράτωση ως ένα κοινό ενδοεπιδερματικό νεόπλασμα του δέρματος που έχει υποστεί βλάβη από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και  χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία ατυπίας κερατινοκυττάρων [1]. Κατά την ψηλάφηση της  ακτινικής κεράτωσης, η επιδερμίδα έχει μια τραχύτητα, δεν υπάρχει λεία επιδερμίδα, αλλά κρούστες κερατινοκυττάρων.
Η κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών αυξάνει τον κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου του προστάτη©
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συνηθέστερη  μη δερματική κακοήθεια στους άνδρες των χωρών της Δύσης. Η παθογένεση αυτής της νόσου είναι περίπλοκη και σε μεγάλο βαθμό δεν είναι ακόμη  κατανοητή. Πολλές επιδημιολογικές μελέτες δεν κατάφεραν να βρουν αξιοσημείωτους αιτιολογικούς παράγοντες και μόνο η
Η αντικαρκινική δράση της μετφορμίνης©
Η μετφορμίνη είναι ένα διγουανίδιο που χρησιμοποιείται στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2. Έχει βρεθεί ότι ασκεί επίσης και αντικαρκινική δράση. Η μετφορμίνη μπορεί να έχει αποτελέσματα δίκοπου μαχαιριού, ήτοι: (i) Δρα μειώνοντας την υπεργλυκαιμία και την υπερινσουλιναιμία στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και 
Ο Στρύχνος ο μέλας [Solanum nigrum] αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό της ανάπτυξης όγκων ©
Ο Στρύχνος ο μέλας  [Solanum nigrum , Αγγλ. Hound-Berry], κοινώς  Στύβνο ή Στύφνο (στην Κρήτη), Αγριοντομάτα, Αμπελουρίδα (στην Αίγινα), Μαυρόχορτο, Μαυρολάχανο, Μαυρομάχι, Κορφοί (στη Θήρα)] είναι  ετήσια πόα της οικογενείας των Σολανιδών (Solanaceae), φαρμακευτικής σημασίας.
Η βλαπτικότητα για την υγεία και η πρόκληση μη Hodgkin λεμφώματος από την έκθεση στο ζιζανιοκτόνο γλυφωσάτη (Roundup)©
Tα αρνητικά επακόλουθα της δράσης της γλυφοσάτης στην ανθρώπινη υγεία έχουν ερευνηθεί και περιγραφεί και χωρίς αμφιβολία η χρήση της γλυφοσάτης (Roundup) πρέπει να εγκαταλειφτεί από τους αγρότες και να απαγορευτεί η κυκλοφορία της.
Η καρκινοπροληπτική δράση της κατανάλωσης καρυδιών©
Ο καρκίνος μπορεί να μην είναι εντελώς το αποτέλεσμα νέων ή κληρονομικών γενετικών μεταλλάξεων, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί σε μεγάλο βαθμό [1]. 
H σχέση του ιού HPV με την αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του λάρυγγα σε μη καπνιστές κάτω των 30 ετών©
Η συχνότητα διάγνωση καρκίνου των φωνητικών χορδών σε άνδρες ηλικίας 30 ετών και κάτω βαίνει διαρκώς αυξανόμενη τα τελευταία 10 χρόνια. Η αύξηση αυτή φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα μόλυνσης από στελέχη του ανθρώπινου ιού των θηλωμάτων (HPV), σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Annals of Otology, Rhinology και Laryngology (Mάρτιος 2019). 
Οι αλλαγές στη διατροφή μπορεί να μειώσουν τους θανάτους από τον καρκίνο του μαστού;©
Η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, φρούτων και σπόρων, ως μέρος μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μείωσε τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του μαστού σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που θα ανακοινωθεί στην ετήσια συνάντηση Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO) , η οποία θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου-4, Ιουνίου 2019, στο Σικάγο [1].
Θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με τη χρήση του Εστιασμένου Υπέρηχου Υψηλής Έντασης [High-Intensity Focused Ultrasound (HIFU)]©
Τα τελευταία 25 χρόνια, το μέσο προσδόκιμο ζωής των ανδρών αυξήθηκε σχεδόν 4 kat;a έτη και η ηλικία ανίχνευσης καρκίνου του προστάτη μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 10 χρόνια με τη διάγνωση να γίνεται όλο και συχνότερα  στα  πρώιμα στάδια της νόσου, όπου είναι δυνατή η εφαρμογή αποτελεσματικής θεραπευτικής αγωγής. 
Μεταστατικος καρκινος: Θεραπεια του μεταστατικου καρκίνου με κετονικη διαιτα και υπερβαρικο οξυγονο©
Οι καρκινικές μεταστάσεις είναι ένα πολύπλοκο φαινόμενο, κατά το οποίο ένας καρκίνος μεταναστεύει από την πρωταρχική του εστία σε κάποιον απομακρυσμένο ιστό και ευθύνονται για το 90% των θανάτων από καρκίνο.
Δοκιμασία προστατικού καρκινικού αντιγόνου 3 [PCA3]
Η δοκιμασία του PCA3 έχει αποδεκτή ευαισθησία και ειδικότητα για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια μη επεμβατική μέθοδος γιαυτό το σκοπό.
Η ευεργετική δράση της συχνής κατανάλωσης καρυδιών στους πάσχοντες από καρκίνο του παχέος εντέρου©
Το 2018 δημοσιεύτηκε άρθρο στο ιατρικό περιοδικό  Journal  of  Clinical  Oncology  από τον Fadelu et al. που περιγράφει τη σχέση της κατανάλωσης καρυδιών και της επιβίωσης  ασθενών, πασχόντων από καρκίνο του παχέος εντέρου σταδίου 3.
Το στρες των καρκινοπαθών εξαπλασιάζει την πιθανότητα πρόκλησης μεταστάσεων©
Το να διαγνωστεί σε κάποιο άτομο ότι πάσχει από καρκίνο, αυτό ίσως είναι το πιο ισχυρό στρες (έντονη στενοχώρια ή ισχυρή συναισθηματική πίεση), που έχει συναντήσει στη ζωή του. H έντονη παρατεταμένη στενοχώρια δημιουργεί ποικίλα αρνητικά συναισθήματα και αντιδράσεις,  που εξελίσσονται και τροποποιούνται μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπείας της νόσου.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) θέτει διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα μέσα σε 20 δευτερόλεπτα
Έρευνες που έγιναν Στο Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο ¨Μέγας Πέτρος¨ της Πετρούπολης, στη Ρωσία (SPbPU) με τη συμμετοχή ερευνητών από την Russian  Academic  Excellence  Initiative και τη συνεργασία με ακτινολόγους του τμήματος Κλινικής Έρευνας ειδικών τύπων ιατρικής φροντίδας (ογκολογία) της Αγίας Πετρούπολης, οδήγησε στην ανάπτυξη ευφυούς λογισμικού συστήματος για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, στο αρχικό του στάδιο μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας λογισμικό τεχνιτής νοημοσύνης. 
Μπορεί η γονιδιακή θεραπεία να πτωχεύσει την αντικαρκινική φαρμακοβιομηχανία;©
Ο καρκίνος είναι μια νόσος, που επιτρέπει στην αντικαρκινική φαρμαβιομηχανία να  βρίσκεται σε έντονη συνεχή ανάπτυξη. Οι πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες κατευθύνουν τα επενδυτικά και ερευνητικά προγράμματά τους βάσει των οδηγιών που τους δίδουν οι οικονομικοί αναλυτές μεγάλων χρηματοπιστωτικών εταιρειών, όπως π. χ. η Goldman Sachs στις ΗΠΑ.
Ογκολογική υπερθερμία: Οι κλινικές εφαρμογές της σωστής δόσης.
Η υπερθερμία είναι μια αρχαία θεραπευτική μέθοδος. Πράγματι, η υπερθερμία υπήρξε η πρώτη ιατρική θεραπεία που αναφέρεται στην ανθρώπινη ιατρική. Παρά τη μακρόχρονη ιστορία της αυτή η θεραπευτική προσέγγιση, προς το παρόν δεν έχει εκτεταμένες εφαρμογές και βρίσκεται στην περιφέρεια των ιατρικών θεραπειών.
H ANAΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Ο καρκίνος είναι μια πολυπαραγοντική νόσος, γνωστή για την ετερογένειά της, τόσο μεταξύ των διαφόρων τύπων καρκίνου, όσο και μεταξύ ασθενών με τον ίδιο τύπο καρκίνου. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα ο καρκίνος αντιμετωπίζεται ως μια μονοπαραγοντική νόσος π.χ. ως μια λοίμωξη.
Μηχανισμοί αντίστασης των καρκινικών κυττάρων του μαστού στην προεγχειρητική χημειοθεραπεία©
Η κυτταροτοξική χημειοθεραπεία είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για το διηθητικό καρκίνο του μαστού. Η χημειοθεραπεία του καρκίνου του μαστού σχετίζεται με μακροχρόνιες αλλαγές των παραμέτρων του ανοσοποιητικού συστήματος, που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη διάρκεια της κλινικής αντιμετώπισης των ασθενών [1].
Η πανδημία του καρκίνου και ο αντικαρκινικός πόλεμος©
Η Παγκόσμια Οργάνωση υγείας κήρυξε συναγερμό: Ο καρκίνος ταχύτατα γίνεται μια παγκόσμια πανδημία. Στην παγκόσμια αναφορά για τον καρκίνο, τα Ηνωμένα Έθνη σημειώνουν ότι ο καρκίνος προκαλεί τον έναν στους έξι θανάτους, διεθνώς. Υπολογίζεται ότι το 2018 θα προκληθούν 9,6 εκατομμύρια θάνατοι από καρκίνο, ενώ το 2032 θα έχουν διαγνωστεί 22 εκατομμύρια πάσχοντες από καρκίνο.
Αντιμετώπιση του υποτροπιάζοντος κακοήθους γλοιώματος με ηλεκτρο-υπερθερμία, κορκουμίνη και ρεσβερατρόλη©
Το γλοίωμα είναι ένας από τους συνήθεις πρωτοπαθείς όγκους στους ενηλίκους. Λόγω της επιθετικής ανάπτυξης και διήθησης αυτού του όγκου, ο μέσος χρόνος επιβίωσης των πασχόντων γενικώς είναι μικρότερος από το ενάμισι έτος, από τη στιγμή που θα τεθεί  η διάγνωση του όγκου [1]. 
Καρκίνος του παγκρέατος: Συμπληρωματική θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος©
Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους.  Η χειρουργική αφαίρεση του όγκου, αν αυτός διαγνωστεί στα αρχικά του στάδια, μπορεί να εφαρμοστεί, χωρίς αυτό να αποκλείει την υποτροπή της νόσου. 
Αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος με χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ογκοθερμία και κουρκουμίνη©
Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι ο τρίτος πιο θανατηφόρος καρκίνος του ανθρώπου και η αξονική τομογραφία  είναι το συνηθέστερο διαγνωστικό μέσο για την αρχική εκτίμηση και διάγνωση του [1]. 
Η συμπληρωματική θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με ογκοθερμία και κουρκουμίνη©
H κλασική, τυπική θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σταδίου IΙ έως IV είναι η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία. Προκειμένου να ενισχυθούν τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας γίνονται έρευνες
Αναφορά περιπτώσεως αντιμετώπισης μεταστατικού καρκίνου του μαστού με χημειοθεραπεία και ογκοθερμία©
Το 22.9%% όλων των καρκίνων παγκοσμίως ανήκει στον καρκίνο του μαστού των γυναικών (εξαιρουμένου του καρκίνου του δέρματος που δεν είναι μελάνωμα.
Θεραπεία μικροκυτταρικού καρκινώματος του πνεύμονα με ταυτόχρονη οριστική ακτινοθεραπεία και ογκοθερμία©
Η υπερθερμία ενισχύει την ευαλωτότητα των όγκων στην ακτινοθεραπεία και τη χημειοθεραπεία.
Τι είναι η ογκοθερμία;
Η oγκοθερμία είναι μια αντικαρκινική θεραπεία και αποτελεί εξέλιξη  της κλασσικής υπερθερμίας.