Δοκιμασία προστατικού καρκινικού αντιγόνου 3 [PCA3]

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach

  Περίληψη άρθρου

Η δοκιμασία γονιδίων PCA3 κατέχει πολύτιμες δυνατότητες σε καταστάσεις με προβλήματα PSA: (1) Σε άνδρες με αυξημένα επίπεδα PSA, αλλά χωρίς καρκίνο στην αρχική βιοψία. (2) Άνδρες που βρέθηκαν να έχουν καρκίνο παρά τα κανονικά επίπεδα PSA, (3) Άνδρες με αύξηση PSA που σχετίζεται με ποικίλους βαθμούς προστατίτιδας. και (4) Ανδρών που υποβάλλονται σε ενεργή παρακολούθηση για υποτιθέμενη μικροεστιακή νόσο. Η δοκιμασία του PCA3 έχει αποδεκτή ευαισθησία και ειδικότητα για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια μη επεμβατική μέθοδος γιαυτό το σκοπό


Η δοκιμασία του PCA3 έχει αποδεκτή ευαισθησία και ειδικότητα για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια μη επεμβατική μέθοδος γιαυτό το σκοπό.

Βλέπε: δοκιμασία προστατικού καρκινικού αντιγόνου 3 [PCA3]


Σημείωση: Το παρόν επιστημονικό άρθρο γράφτηκε για λόγους ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελεί  μέσο διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή για ασθενείς, από τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς του άρθρου.

Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση.

Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά μπορεί να χορηγούνται συμπληρωματικά, χωρίς να παραιτούνται οι ασθενείς από  τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, που γίνονται, όταν χρειάζονται, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη. Οι παρατιθέμενες διαφημίσεις εξυπηρετούν της δαπάνες συντήρησης της παρούσας ιστοσελίδας 

 

Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.